kesäkuuta 20, 2013

Endless sky with the evening around you

http://24.media.tumblr.com/7bf3ce2c5a7622d59136d28920e987be/tumblr_mnwcruZIud1qbospho1_500.jpg

Lentomatka oli ohi ennen kuin se ehti alkaa, mutta kummankin hymyn alla piili jotain muuta. Ja perillä se jokin muuttui kiivaaksi väittelyksi. Aluksi Oskari räjähti, jonka jälkeen minä räjähdin, koska en ymmärtänyt hänen reaktionsa syytä. Nopeasti kummankin äkillisten tunteenpurkausten syyt piilotettiin lauseiden väleihin, josta toinen poimi ne esiin ja sitten väittely muuttui keskustelemiseksi.
Minusta tuntuu siltä, että... 
Syy, miksi sanon näin on se, että... 
Miksi sinä tunnet niin? 

http://25.media.tumblr.com/39e00868a012ca0d2ca7d9992ac524e9/tumblr_mnuhbjy4Mx1qbospho1_500.jpg

Muistan, miten pelkäsin joskus ensimmäisiä riitoja Oskarin kanssa. Pelkäsin, että murtuisimme välittömästi tuhansiksi sirpaleiksi emmekä enää ikinä haluaisi nähdä toisiamme. Yritin alkuaikoina välttää konflikteja niin pitkään kuin ikinä pystyin, sillä ajattelin riitelemisen tarkoittavan sitä, että emme välittäisi toisistamme. Että toista päin syljetyt sanat veisivät joka ikinen kerta pois kiintymystä ja rakkausta kunnes jäjellä olisi enää vain vihaa.

Ei se mene niin.
Me huudamme hetken, mutta rauhoitumme pian keskustelemaan, koska kumpikin ymmärtää, ettei se päämäärätön huutaminen johda mihinkään. Kaikki konfliktit pyritään avaamaan välittömästi tai ainakin saman päivän aikana; kumpikaan ei halua mennä vihaisena nukkumaan. Haluamme pyytää anteeksi ja siirtyä eteenpäin. Viha väsyttää.

http://data.whicdn.com/images/65174359/large.png

Nämä ensimmäiset päivät Lontoossa ovat sateesta huolimatta olleet upeita. Joka paikassa on kaikkea uutta, kuuluu ääniä, joita ei yleensä kuule, näkee kasvoja, joita ei ole koskaan nähnyt. Pelkästään ruokakaupassa eteeni avautuu aivan erilainen maailma ja tämä kaikki uusi on juuri niin ihanaa kuin toivoinkin sen olevan. Olen hämmästynyt siitä, miten hyvin osaan puhua englantia ja olen rentoutunut viime päivien aikana paljon. Täällä minun ei tarvitse selitellä kenellekään mitään eikä kukaan tiedä, miten vietin viime kesäni. Minun perässäni ei koko ajan kulje se tumma varjo, jonka kaikki näkevät kotona.
Kaikki tuntuu niin paljon helpommalta täällä, en halua enää takaisin.

http://data.whicdn.com/images/65246603/large.png

Haluan rakentaa uuden pesäni tänne. Sellaisen, johon en päästä enää yhtäkään käärmettä ja johon en tuo mukaani mitään muuta vanhaa kuin läheiseni. Haluan aloittaa kaiken alusta, oppia kävelemään uudestaan, oppia elämään. Oppia irrottamaan ja tarrautumaan. En halua toistaa vanhoja pelkoja, vanhoja kuluneita kaavojani, joiden sekaan hukutan elämänhaluni. Haluan niin paljon enemmän kuin epävarmuuteni ja maahan päin jatkuvasti kääntyneet kasvoni. Haluan olla rohkea ja katsoa eteen, katsoa elämää suoraan silmiin.
Tunnen oloni niin paljon elävemmäksi täällä.

http://25.media.tumblr.com/c6d928d7c402e483b5acbf15315bd399/tumblr_mnwfneLGYo1qbospho1_500.jpg

Iltaisin yläkerran avonaisesta ikkunasta hyppää sisään ruskea kissa, joka tassuttelee hiljaa alakertaan. Välillä se kuitenkin hyppää pöydältä sänkyyn, kiipeää Oskarin yli ja ahtautuu meidän väliimme. Se, mitä kaipaan kotoa, on kunnollinen sänky. Ensi viikkoon asti nukumme Oskarin kanssa yhden hengen sängyssä, jonka metallirunko narisee ja kirskuu pienenkin liikkeen alla. Kumpikaan ei voi vaihtaa asentoa ilman, että toinen herää. Jompi kumpi meistä voisi nukkua patjalla lattialla, mutta niinkuin kissat, mekään emme suostu uskomaan, että joskus se tila vain loppuu kesken.
Oskarin keho hohkaa lämpöä omaa ihoani vasten. Hänen huulensa ovat kuumat ja minun on kuuma. Mutta sänky narisee ja lattia on kova.

http://data.whicdn.com/images/65213909/large.jpg

Tämä on ensimmäinen juhannus, jonka vietän poissa kotoa. Tavallaan on haikeaa ajatella, että tänä juhannuksena en ajaudu puoliuneen laineiden rauhallista ajelehtimista kuunnellessa. Mutta se, mitä minulla on täällä juuri nyt, on paljon parempaa.

Hyvää juhannusta kaikille! =)
Vietetään taas hyvällä omallatunnolla ainakin yksi vapaapäivä kaikesta pahasta.

8 kommenttia:

Nansku kirjoitti...

Hyvää juhannusta teille molemmille ja tsemppiä ihan kauheesti <3

Varislapsi kirjoitti...

hyvää juhannusta! koita napata siitä onnesta siellä kunnolla kiinni niin voit viedä sen sisässäsi minne jalkasi ikinä vievätkään.

Charlotte kirjoitti...

hyvää juhannusta sinulle :) ainakin on hyvät elementit juhannuksen onnistumiseksi..poikaystävä, matka, uudet asiat jne :)

Anonyymi kirjoitti...

Juhaa juhannusta sulle ja Oskarille<3 :) Pitäkää ihana kesä ja nauttikaa Lontoosta!

Goofy kirjoitti...

lontoo on ollut mulle aina se turvasatama. en koskaan ole siltä kaupungilta saanut mitään moitteita, joten sielä, ainakin minä olen, voi hengittää turvallisesti! käykääpä eustonissa, ja kertokaa millasta sielä on! olin kielimatkalla nii sielä asemalla tuli hengattua usein ku koulu siinä.

riri kirjoitti...

ihana postaus.
maiseman vaihto tekee niin huisin hyvää ja lontoo on mahtava kaupunki. kun matkustaa niin tulee sellainen olo, että voisi aloittaa kaiken alusta ja näkee asiat paljon valoisammin. joskus täytyy palata takaisin, mutta nauti nyt tästä lomasta. se antaa sulle kyllä voimia jatkaa eteenpäin kotonakin :)
itsekin pelkään riitoja, mutta oikeasti ne ovat välillä puhdistavia. riitely on rehellisyyttä ja välillä kannattaa riidellä kuin aina välttää niitä.

maailman parasta juhannusta sulle, Miika <3

Anonyymi kirjoitti...

etkö pysty olee hetkeekää ilman seksii? :D

Miika kirjoitti...

Anonyymi 18.11 > Kiitos ja myöhäiset juhannukset sinullekin! =)

Anonyymi 0.34 > Pystyn, mut se on kivaa ja se on niit harvoja juttuja, missä voin oikeesti sanoa olevani hyvä =P