huhtikuuta 10, 2013

And he was a stupid baby who turned into a powerful freak

http://data.whicdn.com/images/57992536/tumblr_m38xreFOyX1qe9eo3_large.gif

"Mut varo sit, ettet liho liikaa. Ku joistan alipainosist tulee ylipainosii sitku ne pääsee syömisen makuun!"

Pahin pelkoni erään tytön ääneen lausumana tänään koulussa.
Ja sitten hän päätti vielä sanoa lukevansa erään nyt jo anoreksiasta parantuneen henkilön blogia, joka on nykyään on tämän tytön mukaan jo ylipainoinen tai ainakin sen rajoilla. Hän puhuu ja puhuu. Siitä, että kukaan ei huomaa niin helposti ylipainoa, jos on joskus sairastanut anoreksiaa. Saarnaa siitä, että ei anoreksiasta parantuneen ylipaino ole yhtään sen parempi asia kuin se entinen alipainokaan.

http://data.whicdn.com/images/52549543/tumblr_mhx7keK5Ew1s4sfuko1_500_large.jpg

Katson häntä, hiljaa, kuuntelen hänen varoituksiaan.
Tiedän, että hän pohjimmiltaan tarkoittaa hyvää, mutta haluaisin silti vaientaa hänet. Hän kysyy, kuinka paljon olen saanut nostettua painoani. Vastaan, hän pohtii sitä hetken ja nyökkäilee sitten hyväksyvänä.
En minä tarvitse sinun hyväksyntääsi painolleni!

Hän kyselee minulta, onko minun vaikea syödä. Haluaisin sanoa, että se ei kuulu hänelle, mutta vastaan silti kiltisti. Hän kysyy, mietinkö enää, kun syön. Vastaan, että en oikeastaan.
"Kannattaa miettii! Kato sit saattaa huomaamattaan syödä liikaa ja mitä sattuu ja sust voi tulla sellanen secret eater."

http://25.media.tumblr.com/efacd6680f603bbc53d7257c9ac5403b/tumblr_mk3gzarfZ01qjf3u1o1_500.jpg

A ja tytön ystävät tulevat pelastamaan minut ja ruokalassa ruoka maistuu hyvältä. Liian hyvältä. Ja se kaikki tuntuu liian normaalilta.
Ovatko tytön varoitukset lopulta kuitenkaan turhia? Hän näkee tilanteeni objektiivisesti ja osaston jälkeen olen takertunut muiden mielipiteisiin, koska en itse nää itseäni vieläkään täysin normaalisti.

Tällä hetkellä minua vain itkettää.
Mutta jatkan huomenna niinkuin minun pitääkin ja niinkuin minä haluankin.
Silti jostain kuuluu pieni kuiskaus: "Ole valppaana, se rasva hiipi silloin aiemminkin huomaamatta ihosi alle."

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi herran jumala mikä ihmisiä vaivaa?! ei kukaan ala kertomaan syövästä toipuvallekaan et hei vältä näitä ja näitä asioita ettet sairastu uudstaan. miks syömishäiriötä sairastavalle tuntuu saavan sanoo ihan mitä vaan? nyt et luovuta!

pieni tulitikkutyttö kirjoitti...

voi kun osaisi antaa tuollaisten puheiden mennä ohi korvien, mutta tiedän miten ne jää takaraivoon jyskyttämään..

säkin kuitenkin tarvitset vähän sitä rasvaa(kin) sinne ihon ja luiden väliin. muista että sairaalloisen alipainon ja ylipainonkin välissä on jotain; se normaali, terve, jossa keho voi hyvin.

älä luovuta, vaan jatka taistelua niinkuin tähänkin asti ♡ vielä se palkitaan!

riri kirjoitti...

jos olet takertunut muiden mielipiteisiin niin kuuntele meidän mielipiteitämme, jotka sanomme sinulle, että tuo tyttö puhuu ihan puuta heinää. minusta sen puheista kuultaa läpi sen oma epävarmuus ja ehkä myös menneisyys. eivät asiat todellakaan ole niin mustavalkoisia että hyppäisit liian laihasta liian lihavaan. tuon tytön sanat eivät tee todellakaan sulle hyvää varsinkin kun olet ihan oikeasti toipumassa hienosti. on ihan normaalia reagoida tuolla tavalla noihin sanoihin, totta kai ne sattuvat ja pelottavat, koska tämä asia on niin lähellä sua.
et ole lihava enkä todellakaan usko että sinusta sellaista tulee. ainoa mikä sinusta tulee on terve ja onnellisempi ihminen.

paljon voimia ja halauksia <3

meme kirjoitti...

tytön tilannetaju on täysin olematon ja käytös niin epäkorrektia. toivottavasti ne sanat ei jäisi sulle kummittelemaan, oot päässyt jo niin pitkälle.

tää ei liity asiaan, mutta puhut aina muista ihmisistä hirmu kiltisti ja nätisti, vaikka muut olisi jo niitä haukkumassa. susta saa tosi hyväluontoisen kuvan!

DistressedFairy kirjoitti...

Mä en tiiä kumpi mulla on parempi :D Mutta kyl sä osaat :)) Vähä kuulostaa kivalta ja sama se melkei mikä työ ku pääsee Lontoosee rakkaan kanssa ;P Niin siistiä :D! Sit otat kyllä paljon kuvia ja teet erikoispostauksen siitä ! Se oli vaatimus,ei ehdotus :D Noei (: Kunhan selitän jotain omaani :D

Juu oot kyllä oikeessa :< Mutta toisaalta se on ymmärrettävää,toisaalta taas mulle iha sama mitä kiusaajille tapahtuu.. Pakko ajatella yhteiskunnan etuja silti.:/ Kiitti :)) Se on hyvä peli,pitää ostaa se itellee ku liian pitkä aika siitä ku oon sitä pelannu !

Äläkä oikeesti välitä siitä tytöstä. Se voi tietää mistä puhuu, samalla kuulostaa että se ei ymmärrä ainakaa sun elämästäs yhtään mitään ! Sä oot sopivan kokoinen tollaisena, sulla ei oo mitää pelkoa ylipainoon. ♥

noice kirjoitti...

Jäi tästä parhaiten mieleen nuo tytön sanomiset, joten takerrun kommentissani niihin.

Ensinnäkin, tavallinen ruoka ei lihota. Syömishäiriöstä toipumisessa on tärkeintä antaa keholle aikaa sopeutua ruokaan ja itselle aikaa ymmärtää koska nälkä on kova ja paljonko sitä ruokaa tarvitsee. Ei ole väärin syödä itseään ähkyyn ja alkuun sitä tapahtuukin tosi herkästi.

Mutta et sä siitä liho. Vaikka oma kehonkuva ei välttämättä koskaan tule normaaliksi, niin en silti jaksa uskoa sun paisumista ylipainoiseksi. Pääasia on painottaa terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon, yhdistettynä säännölliseen syömiseen.

Kyllä sä pärjäät :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi elämä mitä ton tytön pääs liikkuu!! Oikeesti yleens entisist anorektikoist tulee normipainosii, kuten lähes kaikki varmaa tietää. Toiseks loppujen lopuks lievä ylipainoki on parempi ku maata letkuis sairaalas! Ja niin kauan ku ei oo kovin ylipainonen ei kannata paljoo kiinnittää huomioo syömisee! Vaik ei ees sais anoreksiaa ni liika pään vaivaaminen sillä et mitä voi syyä ja mitä ei vaa stressaa ja pilaa monii hyvii hetkii!! Keskity parantumisee älä typerysten mielipiteisii!

Anonyymi kirjoitti...

Ton tytön sanat oli täyttä shittiii! Ei kannata kuunnella tollasten teinien puhetta, jotka ei tiedä mistään mitään!